Publiceren indicatoren en thema's

Gewijzigd op Ma, 22 Jul om 7:52 PM

Inleiding

In deze handleiding wordt beschreven hoe onderwerpen en thema's afzonderlijk gepubliceerd kunnen worden.

Publiceren indicatoren

Selecteer de indicatoren om te publiceren (bijv. Door te filteren op een specifieke bron), klik op rechtermuis en selecteer: Publish indicator

In het volgende menu kunnen de geselecteerde onderwerpen naar de accept of direct naar de live omgeving worden gepubliceerd.

Publiceren thema's

Klik op rechtermuis om het thema te publiceren en selecteer: Publish category

In het volgende menu verschijnt de optie om de geselecteerde onderwerpen te publiceren naar de accept of direct naar de live omgeving.

Tips & Tricks

Houdt er rekening mee dat metadata gerelateerd aan het onderwerp al aanwezig moet zijn in de accept of live omgeving. Publiceren van onderwerpen werkt dus niet bij nieuwe onderwerpen, maar ook gebiedsniveaus, eenheden, dimensies, dimensieniveaus en dimensie-items moeten al zijn toegevoegd. Ook moeten aggregatieonderwerpen zijn bijgerwerkt bij publicatie van percentage of gemiddelde onderwerpen voor zover deze niet al in dezelfde map staan of van dezelfde bron afkomstig zijn.